« SwePex

Vi tipsar om olika företag och tjänster

Tips för att sluta röka

Funderar du på att sluta röka? Grattis, ett bra val! Dock kanske du funderar på hur du bäst ska gå tillväga? Det finns en mängd olika sätt att sluta och röka på och vad som kommer att fungera för dig, det är något du får ta reda på. En del klarar av att sluta rakt av, och det genom att bara kasta cigaretterna och sen är det bra. Dock är det inte så lätt för alla. Som tur är så finns det olika saker som kan hjälpa till att sluta röka.

Hjälp med rökstopp

Det finns massor av hjälpmedel som kan underlätta att sluta röka. Dels har vi då de vanliga produkterna, som ofta finns på Apoteket. Som nikotonplåster, tuggummin, sugtabletter med mera. Sen finns det e cigg från EQcigs.se man kan testa. Då är det som att man rökar, men man slipper att få i sig farliuga ämnen, det är bara nikotin i dem. Många föredrar just e cigg då det påminner om vanliga cigg.

Andra hjälpmedel

Utöver e cigaretter och andra produkter med nikotin, så finns det annan hjälp. Det finns sluta röka linjen, det finns appar att ladda ner som hjälper till och det finns olika typer av terapi. En del gör KBT eller hypnoser för att sluta röka. Kanske du behöver en kombination av KBT och e cigg till exempel? Du får helt enkelt testa dig fram vad som fungerar för dig. Men nu har du fått lite tips på vägen vad du kan använda dig av.

 

13 Jul 2018