« SwePex

Vi tipsar om olika företag och tjänster

Köpa bostad med lån?

Står du inför att skaffa dig en bostad? Kanske det är en lägenhet du vill ha, eller är det så att du vill bygga ditt drömhus? Oavstt vad det är för typ av bostad du vill köpa, så måste det ju finnas pengar till detta. Det går så klart att spara undan en hel del, men många väljer att ta lån, inför sitt köp av ny bostad. Det finns olika typer av bolån man kan välja och här finns bra information om de olika lån du kan använda dig av.

Jämför olika lån

Det är alltid bra att jämföra olika lån med varandra och även reda ut skillnaderna mellan dem. Det finns ju topplån, bottenlån, blancolån, lån till renovering, lån till kontantinsats med mera. Många olika banker har olika typer av lån och med olika räntor. Fundera även på om pengarna du ska låna även ska vara till annat. Ibland är det ju så att i samband med köp av en bostad, så vill man passa på att lösa andra lån, eller renovera det hus man precis ska köpa. 

Låna lagom mycket

Det är även viktigt att tänka på att alla lån, ska betalas tillbaka. Därmed är det inte bra att låna allt för stor summa heller. Räkna först på en budget, så att du vet hur mycket pengar du kan betala tillbaka varje månad. Detta kan du så klart även få hjälp med hos en bank, när du ansöker om ett lån.

1 Feb 2018