« SwePex

Vi tipsar om olika företag och tjänster

Gör en bra rekrytering

Att göra en rekrytering Helsingborg är inte alltid det enklaste. Det är ju alltid en viss process som ska följas. Det du kan göra, det är att ta hjälp för att få rätt person på rätt plats. Till exempel kan du välja att låta Gigstep hjälpa dig med det som de kallar för smart rekrytering. Gigstep är inte traditionellt rekryteringsföretag, utan hos dem kan du välja välja vilken uppdragsform du vill. Giggare, frilans eller en fast anställning.

Du kan därmed först få in en ny rekryt, på kort tid, för att känna efter så att säga. 

Rekrytera rätt

Att rekrytera och anställa en person är ju inte bara och bara, så att säga. Det är bra om du kan vara tydlig med vad det är du har behov av och vad ditt företag behöver. 

Fundera också på om du vill rekrytera någon som ska ersätta en medarbetare? Då kan det vara bra att den nya personen har liknande egenskaper som den som ersätts. 

En annan viktig del i rekryteringsprocessen är att hitta en medarbetare med rätt inställning. Den du anställer måste ha rätt inställning för ett kortare eller längre samarbete.

Även om du låter ett rekryteringsföretag göra själva processen är det viktigt att du är med i och bestämmer vad det är du vill att de nyanställda ska ha för kompetenser och meriter. Det så att de som blir anställda passar in på det jobb du har att erbjuda dem

30 Nov 2021