« SwePex

Vi tipsar om olika företag och tjänster

Funderar du på att köpa ett luftvapen?

Är det så att du funderar på att köpa ett luftvapen, som en luftpistol eller ett luftgevär? Det finns en del saker att överväga inför valet av luftvapen. Först är det bra att välja om det är en luftpistol du ska köpa eller om det är ett luftgevär du vill ha. En bra början är att fundera på vad den skall användas till.

Är det så att du vill ha det för att öva skytte, så är det bra att köpa en pistol som har viss tyngd och kanske även en inbyggd blowback funktion som ger pistolen lite rekyl.

Som nybörjare måste du inte köpa luftvapen med en massa avancerade funktioner. Till att börja med kan du välja en enklare modell och sedan byta upp dig.

Bra att tänka på innan du köper luftpistol

När det gäller vapen, oavsett om det är krutvapen eller luftvapen finns det en hel del att tänka på, främst när det kommer till säkerhet. Sedan måste du vara över 18 år för att få köpa en luftpistol så väl som luftgevär. 

Innan du använder din luftpistol första gången så bör du se till att luftpistolen är ren. Sedan se även till att du har allt du behöver för att kunna använda det som till exempel kulor och kolsyrepatroner.

När du ska börja skjuta så måste du säkerställa att det finns ett kulfång bakom din måltavla. Det så att du inte träffar något eller någon om du skulle missa eller skjuta igenom din måltavla.

15 Jul 2020