« SwePex

Vi tipsar om olika företag och tjänster

Första hjälpen kurs

Idag vill vi tipsa om något som alla borde kunna, men som många säkert glömt bort. Det är första hjälpen. En del av er har säkert lärt er grunderna i skolan en gång i tiden eller fått en kurs för länge sen på det ställe ni jobbar. Men det är alltid bra att uppdatera sina kunskaper. Vet du exempelvis vad du ska göra om du är först ut på en olycksplats?

Varför ska man gå en första hjälpen kurs?

Första hjälpen är så otroligt viktigt att kunna i vardagen. Det är bra att kunna hjälpa andra människor och man får känna sig delaktig i samhället. Det är berikande på så många plan. Man stärker sin självkänsla genom att man blir lyhörd mot andra människor och får ta initiativ. Genom att gå en första hjälpen kurs genom Hjartgruppen.se lär du dig hur du ska hantera en krissituation och du får ha duktiga och kunniga läkare som instruktörer.

Hur går en första hjälpen kurs till?

På Hjärtgruppens hemsida kan man boka första hjälpen kurser. Kursen innehåller både teori och praktik, men den största vikten läggs på det praktiska utförandet. Varje kurstillfälle kommer att omfatta ungefär 3-7 timmar beroende på vilken inriktning och vilka tillval man väljer. Man får lära sig grunderna i HLR och första hjälpen. Du kan boka kurs som privatperson eller till ditt företag. När man går den här kursen får varje deltagare tillgång till en HLR-docka som man tränar livräddning på och man får även tillgång till en app för smartphones som innehåller instruktioner till första-hjälpen.

Hjärtgruppen har en mycket bra hemsida där det finns mycket bra information och där det är enkelt att hitta. Jag tycker att du ska boka en första hjälpen kurs hos Hjärtgruppen idag. Ta tillfället i akt och lär dig hur du kan hjälpa andra människor i nöd.

29 Apr 2016