« SwePex

Vi tipsar om olika företag och tjänster

Bli franchisetagare

Franchise är en företagsform som återfinns över hela världen, men är framförallt stor i hemlandet USA. Denna form etablerades redan under 1800-talet. Den blomstrade dock som mest under 1960-talet då franchisekedjor som Mc Donald’s, 7-Eleven och Kentucky Fried Chicken öppnade upp allt fler kedjor. Till Sverige kom franchise och franchising under 1970-talet. Det i samband med etablering av 7-Eleven och Mc Donald’s. Idag är det fullt möjligt att starta franchise inom en mängd olika branscher. 

En franchisetagare driver sitt egna företag och det innebär att franchisegivaren och franchisetagaren är två juridiskt fristående parter. En vanlig missuppfattning är att franchisetagaren har en anställning hos franchisegivaren, men detta är alltså fel. Franchisetagaren är en egen företagare, med tillägget att den får ett visst stöd och rådgivning från franchisegivaren. Om du vill testa något inom detta, varför inte satsa på elcyklar?

Elcyklar är framtiden

Branschen för elcyklar är något som växer ständigt och det är ett stort intresse hos många att köpa Ecoride ambassador M8 så väl som andra elcyklar. Om du alltid velat ha eget, så kan det vara smart att testa på franchising. Det kan du göra via Elcykelpunkten. De erbjuder dig att öppna en egen butik under deras eget varumärke. 

Om du inte vill starta eget, men ändå är sugen på att köpa dig en egen elcykel, så kan du besöka en av deras butiker. Där kan du testa olika modeller för att hitta rätt cykel för dig.

12 Jan 2021