« SwePex

Vi tipsar om olika företag och tjänster

5 skäl till varför kyckling är nyttigt att äta

Man brukar ofta tala om att det är nyttigt att äta fisk. Du kan testa Sydfisk - Fiskbil med hemleverans. Men även kyckling är nyttigt att äta faktiskt! Du ska få fem skäl till varför.

Högt proteininnehåll

Först och främst är kyckling fylld med proteiner, som är musklernas byggstenar. Proteiner består av aminosyror, som även upprätthåller och stärker andra vitala funktioner i kroppen, inklusive celler, ben och nedbrytning av gifter. Köp gärna svensk majskyckling

Rik på vitaminer

Förutom proteiner är kyckling också rik på vitaminer. Genom att äta kyckling får du bland annat i dig de viktiga B-vitaminerna som stärker immunförsvaret, förbättrar nervsystemet och generellt ger mer energi i vardagen.

Dessutom ger kyckling också en hel D-vitamin, vilket är en sällsynt vara i dessa mörka vintertider, medan A-vitaminet i kyckling säkerställer en skarp syn.

Låg på fett

Kyckling utmärker sig också genom att vara ett magert köttprotein, med låg halt av mättat fett jämfört med röda köttsorter som nötkött och fläsk. Detta bidrar inte bara till en hälsosam vikt, utan gynnar också kolestervärdet.

Mycket mineraler

Kyckling är rik på järn, som hjälper de röda blodkropparna att leverera syre till cellerna, fosfor, som bidrar till starka tänder och en frisk hjärna, och selen, som spelar en viktig roll i cellens försvar mot sjukdomar som cancer.

Bra för magen

Precis som maten vi äter, slutar denna lista i matsmältningssystemet. Proteinerna, vitaminerna, mineralerna och det låga innehållet av mättat fett bidrar alla till en frisk mage. Och detta, som du säkert vet, ger välbefinnande.

30 Dec 2022